Închirieri & Plimbări cu bicicleta
mai 13, 2020
Plimbări călare cu poneiul
mai 13, 2020
Închirieri & Plimbări cu bicicleta
mai 13, 2020
Plimbări călare cu poneiul
mai 13, 2020
Când ţi-ai tras sufletul şi vrei s-o iei din loc apăi ai unde… Spre Mânăstirea Râmeţ, prin Cheile Râmeţului, pe Calea Mare cu maşina sau cu bicicleta, la cascada Băile Romane la Cetea sau la cascada Vanatarele Ponorului. Puţin mai departe te poti aventura intr-o tura de hiking adevarat la Tecsesti sau Valea Inzelului. Istoria te aşteaptă intre zidurile Cetăţii Alba Carolina sau in Cetatea Aiudului. Neaparat trebuie sa vizitezi intr-o zi si Cheile Turzii si Salina Turda.

Cheile Rametului reprezintă cel mai mare obiectiv natural al părţii centrale a Trascăului. Datorită elementelor pe care le găzduieşte, Cheile Râmeţului au fost declarate rezervaţie naturală complexă. Accesul se face pe drumul judeţean asfaltat care pleacă din Teiuş, cale de 18 km până la Mănăstirea Râmeţ. Apoi, de aici se continua pe drumul pietruit încă 4 km.

Datorită reliefului, cheile se pot parcurge doar prin traversarea pe cursul apei, pe timpul verii.

Pe prima porţiune există o amenajare cu bride şi cable de oţel care permit vizitarea cheilor pe timp de vară până la celebrul portal al cheilor şi până la porţiunea numită “la cuptor”.

Mai există un traseu, denumit “Brâna caprei” , care porneşte din Chei, dinainte de portal, urcând puternic pe nişte cabluri. Acest traseu străbate cheile pe o cărare suspendată cu 100 m deasupra apei, oferind peisaje superbe asupra cheilor. Traseul nu este amenajat pentru turişti, presupunând pasaje de căţărare pentru depăşirea unor obstacole, aşa că este recomandată parcurgerea lui doar pe vreme bună şi doar de către cunoscători ai zonei sau de către turişti antrenaţi!

Cheile Rameţului sunt declarate Rezervaţia naturală din1969 prin Decizia 175/1969 a Comitetului Executiv al Consiliului Popular Judeţean Alba si sunt situate în partea central-estică a Munţilor Trascăului, pe cursul mijlociu al Văii Geoagiului, numită în avale Valea Mănăstirii, iar în amunte Valea Mogoşului; altitudine maximă 1189 m, altitudine minimă 530 m.